Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z owocami morza

Kanapka z owocami morza

Znakomity początek dnia z rozpływającą się w ustach kanapką z krewetkami i pomidorami.

Składniki

  • Bułka ciabatta – 1 sztuka
  • Krewetki koktajlowe gotowane – 8 sztuk
  • Majonez – 3 łyżki
  • Kolendra – 1 garść
  • Ząbek czosnku – 1 sztuka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pomidor – 1 sztuka

Przygotowanie

Roztarty na miazgę czosnek z solą mieszamy z majonezem. Przekrojoną na pół bułkę podpiekamy przez chwilę w piekarniku, żeby była chrupiąca. Na obie części bułki nakładamy majonez (sporą ilość). Teraz kładziemy na jednej połówce pokrojonego w plastry pomidora, krewetki i kolendrę. Zakrywamy drugą połówką bułki. Gotowe!

Powiązane posty