Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z serem pleśniowym

Sałatka z serem pleśniowym

Wyborna sałatka wzbogacona o niepowtarzalny smak pleśniowego sera.

Składniki

  • Kapusta pekińska – 1 sztuka
  • Sos sałatkowy – 1 opakowanie
  • Majonez – 3 łyżki
  • Ketchup – 3 łyżki
  • Orzechy włoskie – 3 łyżki
  • Rodzynki – 2 łyżki
  • Ser z niebieską pleśnią – 120 gramów
  • Natka pietruszki – 0.5 pęczka
  • Jogurt – 2 łyżki
  • Grzanki – 20 gramów

Przygotowanie

Szatkujemy kapustę i przekładamy ją do salaterki. Rodzynki namaczamy w wodzie i razem z orzechami dodajemy je do kapusty. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i ketchupem. Mieszamy go z pozostałymi składnikami. Sałatkę przekładamy na talerze i ozdabiamy natką pietruszki, serem pleśniowym i grzankami.

Powiązane posty