Wyborna sałatka wzbogacona o niepowtarzalny smak pleśniowego sera.
Składniki
- Kapusta pekińska – 1 sztuka
- Sos sałatkowy – 1 opakowanie
- Majonez – 3 łyżki
- Ketchup – 3 łyżki
- Orzechy włoskie – 3 łyżki
- Rodzynki – 2 łyżki
- Ser z niebieską pleśnią – 120 gramów
- Natka pietruszki – 0.5 pęczka
- Jogurt – 2 łyżki
- Grzanki – 20 gramów
Przygotowanie
Szatkujemy kapustę i przekładamy ją do salaterki. Rodzynki namaczamy w wodzie i razem z orzechami dodajemy je do kapusty. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i ketchupem. Mieszamy go z pozostałymi składnikami. Sałatkę przekładamy na talerze i ozdabiamy natką pietruszki, serem pleśniowym i grzankami.