Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z brokułem

Kanapka z brokułem

Wyborna zielona kanapka z brokułem i serem – na dobry początek dnia.

Składniki

  • Brokuł – 0,5 sztuki
  • Chleb wiejski – 90 g
  • Ząbek czosnku – 1 sztuka
  • Oliwa z oliwek – 20 ml
  • Ser provolone – 60 g

Przygotowanie

Podzielony na różyczki brokuł blanszujemy w osolonej wodzie. Kromki chleba skrapiamy oliwą i nacieramy czosnkiem. Następnie układamy brokuły i przykrywamy je serem. Tosty pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 oC.

Powiązane posty