Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Ekspresowe gofry czekoladowe z cynamonem

Gofry czekoladowe z cynamonem

Masz ochotę na naprawdę smaczne, a przy tym proste i szybkie śniadanie? Aromat gofrów w kilka minut rozejdzie się po domu i ściągnie domowników. Jest to też znakomita przekąska w trakcie dnia, a nawet deser po pysznym obiedzie.

Składniki

  • Mąka jaglana – 60 gramów
  • Jajko – 1 sztuka
  • Gałka muszkatołowa – 1 szczypta
  • Cynamon – 1 szczypta
  • Kakao – 10 gramów
  • Mleko – 100 mililitrów
  • Banan – 100 gramów

Przygotowanie

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera. Oczywiście jajko rozbijamy, a banana kroimy na mniejsze kawałki. Całość blendujemy do momentu uzyskania gładkiej masy czekoladowej. Tak przygotowaną masę przelewamy do gofrownicy i pieczemy ok. 5 minut.

Gofry czekoladowe z cynamonem najlepiej smakują z dodatkiem bitej śmietany i świeżych owoców.

Powiązane posty