Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z pastą jajeczną

Kanapka z pastą jajeczną

Prosty przepis na znakomite śniadanie, któremu nikt nie będzie w stanie się oprzeć. Kanapka z pastą jajeczną – czy może być coś lepszego? A jeśli dodamy do tego świeże pieczywo tostowe… Zgłodnieć można na samą myśl!

Składniki

  • Pieczywo tostowe pełnoziarniste, kromki – 4 sztuki
  • Majonez – 1 łyżka
  • Jajko ugotowane na twardo – 2 sztuki
  • Papryka czerwona – 0.25 sztuki
  • Posiekany szczypiorek – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Pieczywo opiekamy, a następnie odcinamy z niego skórkę. Paprykę kroimy w drobną kostkę, a ugotowane jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich paprykę, majonez i szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy i rozsmarowujemy na kromkach pieczywa tostowego.

Powiązane posty