Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kurczak po meksykańsku 

kurczak

Mięso z kurczaka lubią starsi i młodsi. Jeżeli lubimy dania dietetyczne, ale jednocześnie sycące i kolorowe, to na pewno ten przepis może się spodobać. Kurczak po meksykańsku to może być świetne danie obiadowe lub lunch do pracy. 

Składniki: 

  • 350 g piersi z kurczaka 
  • przyprawa chili con carne 
  • 100 g cebuli 
  • czerwona fasola 
  • kukurydza 
  • 1 czerwona papryka 
  • 100 g ryżu 
  • 300 ml wody 

Sposób przygotowania: 

Mięso z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę. Następnie smażymy w garnku na niedużej ilości tłuszczu. 

Następnie dorzucamy czerwoną fasolę i kukurydzę. Dodajemy także czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę. 

Przyprawę chili con carne musimy rozmieszać w 300 mililitrach zimnej wody. Potem dodajemy do potrawy i przez chwilę gotujemy. 

Danie jest gotowe do jedzenia, a najlepiej będzie smakować z ryżem.

Powiązane posty