Mięso z kurczaka lubią starsi i młodsi. Jeżeli lubimy dania dietetyczne, ale jednocześnie sycące i kolorowe, to na pewno ten przepis może się spodobać. Kurczak po meksykańsku to może być świetne danie obiadowe lub lunch do pracy.
Składniki:
- 350 g piersi z kurczaka
- przyprawa chili con carne
- 100 g cebuli
- czerwona fasola
- kukurydza
- 1 czerwona papryka
- 100 g ryżu
- 300 ml wody
Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę. Następnie smażymy w garnku na niedużej ilości tłuszczu.
Następnie dorzucamy czerwoną fasolę i kukurydzę. Dodajemy także czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.
Przyprawę chili con carne musimy rozmieszać w 300 mililitrach zimnej wody. Potem dodajemy do potrawy i przez chwilę gotujemy.
Danie jest gotowe do jedzenia, a najlepiej będzie smakować z ryżem.