Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Marynowana cukinia

Marynowana cukinia

Jak zamarynować cukinię? Odpowiedź jest prosta: szybko i przyjemnie. Zrobisz to w 30 minut.

Składniki

  • Cukinia – 4 sztuki
  • Olej – 4 łyżki
  • Ocet – 2 łyżki
  • Pieprz czarny ziarnisty – 1 szczypta
  • Ząbek czosnku – 2 sztuki
  • Białe wino – 100 mililitrów
  • Woda – 500 mililitrów
  • Cukier – 1 łyżka

Przygotowanie

Cukinie kroimy w okrągłe plastry i podsmażamy je na rozgrzanym na patelni oleju. W tym czasie w garnku gotujemy wszystkie pozostałe składniki. Tak przygotowaną marynatą zalewamy wystudzoną cukinię. Całość odstawiamy do lodówki, żeby dobrze się schłodziła.

Powiązane posty