Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z brązowym ryżem

Sałatka z brązowym ryżem

Lekki pomysł na przekąskę lub samodzielne danie. Poznaj przepis idealny!

Składniki

  • burak – 1 szt.
  • pieprz czarny – 1 szczypta
  • oliwa z oliwek – 10 ml
  • orzech włoski – 30 g
  • pomarańcza – 1 szt.
  • rukola – 20 g
  • ser feta – 65 g
  • sól – 1 szczypta
  • ryż brązowy – 70 g

Przygotowanie

Obranego i pokrojonego buraka, choć brzmi to śmiesznie, gotujemy samotnego w osolonej wodzie przez ok. 35 minut. Następnie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony ryż przekładamy na talerze, układamy na nim kawałki ugotowanego buraka i pokruszony ser feta, kawałki pomarańczy oraz rukolę.

Przed podaniem skrapiamy sałatkę oliwą oraz posypujemy szczyptą soli i pieprzu.

Powiązane posty