Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tosty po francusku

Tosty po francusku

Marzysz o prostym, a zarazem wybornym śniadaniu? Zainspiruj się kuchnią francuską i przygotuj tosty idealne.

Składniki

  • Chleb tostowy kromki – 4 sztuki
  • Jajka – 2 sztuki
  • Mleko – 200 mililitrów
  • Masło – 1 łyżka

Przygotowanie

Jajka ubijamy z mlekiem i dodajemy do nich szczyptę soli. Tak przygotowaną mieszanką polewamy tosty. Teraz rozgrzewamy masło na patelni i smażymy tosty z obu stron. Tosty najlepiej będą smakować podane z cukrem pudrem lub dżemem.

Powiązane posty