Znakomita przekąska na wiosenne popołudnie. Prosta, pożywna i smaczna. W dodatku przygotujesz ją w zaledwie 30 minut.
Składniki
- Ser oscypek – 300 gramów
- Majonez – 5 łyżek
- Jajka ugotowane na twardo – 5 sztuk
- Ogórki konserwowe – 5 sztuk
- Szynka – 400 gramów
- Szczypiorek – 1 pęczek
- Czerwone papryki konserwowe – 3 sztuki
- Pieprz czarny mielony – 1 szczypta
- Chrzan – 1 łyżka
Przygotowanie
Chrzan mieszamy z majonezem i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Następnie w drobną kostkę kroimy ogórki, jajka (4 sztuki), paprykę, szynkę i ser. Wszystko to łączymy z przygotowanym przed chwilą sosem. Całośc doprawiamy szczyptą pieprzu, o ile jest taka potrzeba.
Gotową sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem i startym na tarce jajkiem.