Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Krem bananowy z serkiem mascarpone 

krem bananowy

Masz ochotę na jakiś deser, ale nie chcesz w kuchni spędzać dużo czasu? Ten przepis jest wyjątkowo minimalistyczny, ale deser zagwarantuje maksimum zadowolenia kubkom smakowym. Przygotujesz go dosłownie w 2 minuty! 

Składniki: 

  • 2 banany 
  • 100 g serka mascarpone 

Sposób przygotowania: 

Banany najpierw należy obrać, a następnie pokroić w mniejsze kawałki. Nie ma znaczenia, czy będą równe, ponieważ i tak wylądują w blenderze. 

Owoce wrzucamy do blendera, ale dodajemy jeszcze serek mascarpone. 

Teraz składniki należy bardzo dokładnie zmiksować. Jaki powinien być efekt? Musi powstać po prostu idealnie gładki krem. 

Zadziwiające, ale to w zasadzie już koniec wszystkich czynności. Deser jest gotowy i wystarczy go przełożyć do miseczek. 

Nie zapomnijmy też zadbać o odpowiednią dekorację. Krem można wzbogacić wiórkami kokosowymi albo na przykład startą czekoladą. 

Oczywiście wcześniej najlepiej deser schłodzić w lodówce, aby miał odpowiednią konsystencję. 

Powiązane posty