Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Krem piernikowy

Krem piernikowy

Znakomity dodatek do gofrów, ciast i naleśników. Zanurz się w tym wyjątkowym bogactwie smaków.

Składniki

  • Śmietana 30% – 200 ml
  • Czekolada gorzka – 70 g
  • Czekolada mleczna – 50 g
  • Przyprawa do piernika – 0,5 łyżeczki
  • Pierniki – 100 g

Przygotowanie

Czekoladę łamiemy na drobne kawałki, a pierniki ścieramy na najmniejszych oczkach tarki. Teraz wszystkie składniki wkładamy do rondelka i gotujemy przez ok. 5 minut. W tym czasie czekolada powinna się rozpuścić. Kiedy krem ostygnie do temperatury pokojowej, przekładamy go do lodówki. Tak przygotowany krem piernikowym możemy przechowywać przez ok. tydzień.

Powiązane posty