Znakomita przystawka, która często będzie gościć na Twoim stole. Prosta w przygotowaniu i zniewalająca smakiem.
Składniki
- Jajka ugotowane na twardo: 8 sztuk
Pozostałe składniki
- Puszka tuńczyka w oleju: 300 gramów
- Suszone pomidory: 100 gramów
- Majonez: 100 gramów
- Kapary: 2 łyżki
- Sok z 1/2 cytryny
- Sól i pieprz do smaku
- Posiekana natka pietruszki: 1 pęczek
Przygotowanie
Jajko przetnijmy na pół i usuńmy z niego żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieśćmy w kielichu blendera. Całość dokładnie zmiksujmy. Do powstałego farszu dodajmy drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszajmy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Przełóżmy masę do rękawa cukierniczego i nim napełnijmy pozostałe białko. Ułożone w ten sposób jajko podajemy na półmisku, najlepiej schłodzone.