Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Arbuzowe koreczki z fetą 

koreczki

Na dużym lub małym przyjęciu czy też nawet zwykłym spotkaniu z przyjaciółmi nie może zabraknąć jakiegoś poczęstunku. Czasami jednak możesz być w kropce, jeżeli jest to wizyta niespodziewana. Wtedy jednak dosłownie w 5 minut możesz przygotować wspaniałą smaczną letnią przekąskę. Wystarczy, że masz arbuza i trochę sera feta. 

Składniki: 

  • 1/4 arbuza 
  • 1 opakowanie fety w kawałkach 
  • liście bazylii 
  • wykałaczki 

Sposób przygotowania: 

Najpierw musimy się zabrać za arbuza. Należy odkroić od skórki miąższ, a najlepszym sposobem jest najpierw pokroić arbuza w grube plastry, a potem odciąć nożem miąższ. Wówczas arbuza bez problemu pokroimy w kostki. Mają one mieć taką samą wielkość jak kostki sera feta. 

Następnie na wykałaczki najpierw nadziewamy arbuza, a potem fetę. Na koniec nadziewamy jeszcze po listku bazylii. 

Takie przekąski pięknie będą się prezentować z uwagi na swoją kolorystykę na talerzu. 

Powiązane posty