Na dużym lub małym przyjęciu czy też nawet zwykłym spotkaniu z przyjaciółmi nie może zabraknąć jakiegoś poczęstunku. Czasami jednak możesz być w kropce, jeżeli jest to wizyta niespodziewana. Wtedy jednak dosłownie w 5 minut możesz przygotować wspaniałą smaczną letnią przekąskę. Wystarczy, że masz arbuza i trochę sera feta.
Składniki:
- 1/4 arbuza
- 1 opakowanie fety w kawałkach
- liście bazylii
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
Najpierw musimy się zabrać za arbuza. Należy odkroić od skórki miąższ, a najlepszym sposobem jest najpierw pokroić arbuza w grube plastry, a potem odciąć nożem miąższ. Wówczas arbuza bez problemu pokroimy w kostki. Mają one mieć taką samą wielkość jak kostki sera feta.
Następnie na wykałaczki najpierw nadziewamy arbuza, a potem fetę. Na koniec nadziewamy jeszcze po listku bazylii.
Takie przekąski pięknie będą się prezentować z uwagi na swoją kolorystykę na talerzu.