Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Krewetki w czosnku

Krewetki w czosnku

Znakomity pomysł na przekąskę z owoców morza. Wystarczy kupić krewetki i kilka prostych składników, żeby w zaledwie 15 minut przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia.

Składniki

  • Krewetki (24 sztuki)
  • Przyprawa uniwersalna
  • Ząbek czosnku (4 sztuki)
  • Sok z cytryny (1 łyżka)
  • Masło (lub margaryna) (1 łyżka)
  • Oliwa z oliwek (1 łyżka)

Przygotowanie

Krewetki obieramy z pancerzyków i usuwamy z nich jelita. Teraz delikatnie podsmażamy czosnek na rozgrzanej oliwie na patelni. Po ok. 2 minutach dodajemy krewetki, a następnie również masło i sok z cytryny. Po rozpuszczeniu się masła dodajemy przyprawę uniwersalną, dokładnie mieszamy zawartość patelni i smażymy do momentu, aż krewetki przybiorą złocistą barwę.

Powiązane posty