Pomysłowy sposób na przygotowanie deseru dla najmłodszych. Można też z dumą podać go starszym gościom, ponieważ uroczy i pyszny kotek z czekolady zachwyci każdego. Czekoladowy deser jest po prostu urzekający. Lody czekoladowe i karmelowe, bita śmietana, polewa czekoladowa – a to wszystko układające się w sympatycznego zwierzaka.
Składniki
- Lody czekoladowe
- Lody karmelowe
- Bita śmietana
- Polewa czekoladowa
- Żelki misie
- Wafelki
- Orzechy nerkowca
- Kolorowa posypka – gwiazdki
Przygotowanie
Na talerzu nakładamy polewę w formie pasków. Układamy na nich dużą kulkę lodów czekoladowych, a tuż obok nich – mniejszą kulkę karmelową. Będzie to tułów i głowa naszego kota. Na głowie rysujemy polewą wąsy, oczy i nos. Pyszczek będzie kolorową gwiazdką, a ogon tworzymy z bitej śmietany wyciśniętej z rękawa cukierniczego. Teraz wycinamy z wafla 2 małe trójkąty – uszy kota. Wtykamy je w główkę z lodów karmelowych. Łapami kota będą ułożone orzechy nerkowca. Na koniec całość dekorujemy żelkami.