Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Poczuj smak wiosny ze znakomitym sorbetem truskawkowym. Przygotuj go w zaledwie chwilę, aby cieszyć się niepowtarzalnym smakiem.

Składniki

  • Truskawki – 500 g
  • Cukier – 0,5 szklanki
  • Cytryna – 1 sztuka
  • Woda – 2 łyżki

Przygotowanie

Cukier, wodę i sok z cytryny podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru. W czasie, gdy syrop będzie stygł, usuwamy szypułki z truskawek i miksujemy owoce na gładką masę.

Teraz przelewamy przygotowany wcześniej syrop do masy truskawkowej. Mieszamy i przelewamy do pojemnika na lody. Odstaw do zamrażalnika na 6 godzin. Przez pierwsze 3 godziny co godzinę (czyli 3 razy) wyjmujemy pojemnik i miksujemy lub mieszamy lody, żeby po całkowitym zamrożeniu miały gładszą konsytencję.

Powiązane posty