Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Omlet po hiszpańsku

Omlet po hiszpańsku

Masz ochotę na pyszne śniadanie? W takim razie ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Omlet po hiszpańsku i kiełbasa chorizo to niezrównany duet. Prosty przepis pozwoli Ci stworzyć aromatyczne danie dla wszystkich gości.

Składniki

  • Jajko – 5 sztuk
  • Majonez – 2 łyżki
  • Natka pietruszki – 2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony – 0.5 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • Kiełbasa chorizo – 50 gramów
  • Młode ziemniaki – 400 gramów
  • Cebula – 1 sztuka
  • Oliwa – 1 łyżka

Przygotowanie

Natkę siekamy, a resztę składników kroimy w cienkie plastry. Rozgrzewamy piekarnik do 180 oC, a w tym czasie roztrzepujemy jajka, do których dodajemy pieprz, natkę pietruszki i majonez. Teraz na patelni podgrzewamy oliwę, na której podsmażamy chorizo. W drugiej kolejności dodajemy do kiełbasy cebulę i ziemniaki. Wszystko smażymy jeszcze przez ok. 5 minut.

Całość zalewamy przygotowanymi wcześniej jajkami i smażymy jeszcze ok. 2 minut. Po tym czasie wstawiamy patelnię do piekarnika na kolejnych 15 minut.

Powiązane posty