Śniadanie, które doda Ci sił na długie godziny. Rozpocznij dzień z prostym przepisem na omlety z łososiem.
Składniki
Omlety na parze
- Jajko – 3 sztuki
- Śmietana 18% – 1 łyżka
- Pieprz czarny – 1 szczypta
- Sól – 1 szczypta
Do podania
- Awokado – 1 sztuka
- Pomidorki koktajlowe – 200 g
- Sałata rzymska – 105 g
- Grana Padano, tarty – 20 łyżek
- Łosoś wędzony – 100 g
Przygotowanie
Miksujemy wszystkie składniki na puszyste omlety. Wystarczy kilka sekund, do dokładnego połączenia się składników. Masę jajeczną przekładamy do pojemnika, który zakrywamy i umieszczamy na garnku z wrzącą wodą. W ten sposób gotujemy omlet na parze.
Na tak przygotowany omlet, po przełożeniu go na talerze, układamy plastry awokado, kawałki pomidora koktajlowego i plastry wędzonego łososia. Całość dekorujemy płatkami parmezanu i liśćmi sałaty. Omlet zamykamy na pół, żeby farsz znalazł się w środku.