Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta meksykańska

Pasta meksykańska

Wyborna i pikantna pasta meksykańska. Rozpali Twoje zmysły i zapewni znakomity początek dnia.

Składniki

  • mięso z kurczaka – 250 gramów
  • bulionetka drobiowa – 1 sztuka
  • majonez – 3 łyżki
  • ostra papryka – 1 sztuka
  • ząbek czosnku – 1 sztuka
  • winiak – 0.5 szklanki
  • natka pietruszki – 1 pęczek

Przygotowanie

Mięso z kurczaka gotujemy w wodzie z bulionetką drobiową. Następnie schładzamy mięso. W tym czasie przeciskamy czosnek przez praskę, a natkę pietruszki i papryczkę siekamy. Mięso z kurczaka kroimy na drobne kawałki. Miksujemy je razem ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Na koniec dekorujemy je pietruszką.

Powiązane posty