Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Hoisin

Hoisin

Znakomity i lekko pikantny sos hoisin. Idealny do mięs i warzyw.

Składniki

  • sos sojowy ciemny – 4 łyżki
  • przyprawa chińska – 1 opakowanie
  • czosnek granulowany – 1 łyżeczka
  • krem orzechowy – 2 łyżki
  • ocet – 2 łyżeczki
  • olej sezamowy – 2 łyżeczki
  • śliwki suszone – 100 gramów
  • chilli mielone – 1 łyżka
  • woda – 400 mililitrów

Przygotowanie

Posiekane śliwki zalewamy wodą i gotujemy ok. 15 minut. Tak przygotowany sos odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dosypujemy do niego przyprawę chińską i ponownie gotujemy, aż do jego zagęszczenia. Znowu studzimy. Do sosu dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy. Miksujemy całość. Gotowe!

Powiązane posty