Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Ubijany ser brie z grzankami 

Ubijany ser brie z grzankami 

Takie przekąski uwielbiamy wszyscy. Przygotowuje się je błyskawicznie i nie ma możliwości, aby na mnie posmakowały. Wszystko dzięki połączeniu składników. Nie brakuje tu czosnku, świeżej mięty, miodu i wyraźnie zaznaczającego swoją obecność sera brie. 

SKŁADNIKI:

  • ser brie – 275 g 
  • serek śmietankowy – 100 g 
  • masło – 2 łyżki 
  • sól – 1 szczypta 
  • chleb pszenny – 6 kromek 
  • miód – 1 łyżka 
  • mięta świeża – 6 liści 
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki 
  • ząbek czosnku – 1 szt. 

Sposób przygotowania: 

Do przygotowania tych przekąsek będziemy potrzebować rozdrabniacza. Pamiętajmy też o tym, aby ser brie trzymać w lodówce. Aby sprawdził się w tym przepisie, musi być dobrze schłodzony. 

Najpierw więc musimy przygotować masę serową. Z sera brie musimy odkroić skórkę. Należy go pokroić w niedużą kostkę. Potem przekładamy ser do rozdrabniacza i dodajemy jeszcze serek śmietankowy. Musimy też dodać masło i szczyptę soli. Teraz wszystkie składniki blendujemy. Masa musi się stać kremowa i gładka. 

Czas na przygotowanie grzanek. Chleb musimy pokroić w cienkie kromki. Następnie skrapiamy je oliwą i smażymy na patelni na złoty kolor. Wszystkie grzanki musimy natrzeć czosnkiem. 

Na półmisek przekładamy masę serową i skrapiamy miodem. Oprószamy jeszcze miętą i podajemy z grzankami. 

Powiązane posty