Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Parówki zapiekane z serem i cebulą

Przepis na parówki zapiekane z serem

Prosty przepis kulinarny na smażone parówki jest znakomitym pomysłem na śniadanie lub kolację. Parówki zapiekane z cebulą i serem są zwyczajnie pyszne. Pozwalają wprowadzić do kuchni nieco innowacji i odczarować złą sławę parówek.

Składniki:
– Parówki (6 sztuk)
– Ser Mozzarella (125 g)
– Cebula (100 g)
– Olej rzepakowy (do smażenia)

Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i układamy na nim parówki, które smażymy z obu stron na złocisty kolor. W drugim kroku przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po parówkach przekładamy cebulę i smażymy do momentu jej zarumienienia. Teraz przekładamy ją na parówki, a całość posypujemy startym serem Mozzarella. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 oC i pieczemy przez ok. 10 minut. Po tym czasie pyszne parówki z serem i cebulą są gotowe do podania.
Pyszny posiłek możemy zaserwować ze świeżym pieczywem albo w bułce do hot-dogów z dodatkiem ketchupu lub musztardy.

Powiązane posty