Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Bajgiel z boczkiem i jajkiem sadzonym

Bajgiel z boczkiem i jajkiem sadzonym

Pożywne i proste śniadanie. Jajko sadzone, a do tego pyszny bajgiel z boczkiem to rewelacyjny przepis na poranny posiłek.

Składniki

  • boczek wędzony – 50 g (4 cienkie plasterki)
  • masło – 1 łyżka
  • jajka – 2 sztuki
  • bajgle (domowe lub z piekarni) – 2 sztuki
  • ser cheddar lub żółty – 2 plastry
  • sałata – 2 liście

Przygotowanie

Najpierw smażymy plasterki boczku na patelni na małym ogniu, aż będą zrumienione z obu stron. Następnie odkładamy je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Patelnię wycieramy papierem, dodajemy masło i smażymy jajka sadzone z płynnym żółtkiem. Doprawiamy je solą i pieprzem do smaku.

Bajgle przekrawamy wzdłuż na pół i delikatnie opiekamy w tosterze.

Na dolnej połówce bajgla kładziemy plasterek sera, dodajemy sałatę, boczek i jajko sadzone. Przykrywamy drugą połówką bajgla.

Na koniec, gotowe bajgle przekrawamy na pół i podajemy na talerzu.

Powiązane posty