Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kot z lodów – czekoladowy deser

Czekoladowy kot z lodów

Pomysłowy sposób na przygotowanie deseru dla najmłodszych. Można też z dumą podać go starszym gościom, ponieważ uroczy i pyszny kotek z czekolady zachwyci każdego. Czekoladowy deser jest po prostu urzekający. Lody czekoladowe i karmelowe, bita śmietana, polewa czekoladowa – a to wszystko układające się w sympatycznego zwierzaka.

Składniki

  • Lody czekoladowe
  • Lody karmelowe
  • Bita śmietana
  • Polewa czekoladowa
  • Żelki misie
  • Wafelki
  • Orzechy nerkowca
  • Kolorowa posypka – gwiazdki

Przygotowanie

Na talerzu nakładamy polewę w formie pasków. Układamy na nich dużą kulkę lodów czekoladowych, a tuż obok nich – mniejszą kulkę karmelową. Będzie to tułów i głowa naszego kota. Na głowie rysujemy polewą wąsy, oczy i nos. Pyszczek będzie kolorową gwiazdką, a ogon tworzymy z bitej śmietany wyciśniętej z rękawa cukierniczego. Teraz wycinamy z wafla 2 małe trójkąty – uszy kota. Wtykamy je w główkę z lodów karmelowych. Łapami kota będą ułożone orzechy nerkowca. Na koniec całość dekorujemy żelkami.

Powiązane posty