Masz ochotę na naprawdę smaczne, a przy tym proste i szybkie śniadanie? Aromat gofrów w kilka minut rozejdzie się po domu i ściągnie domowników. Jest to też znakomita przekąska w trakcie dnia, a nawet deser po pysznym obiedzie.
Składniki
- Mąka jaglana – 60 gramów
- Jajko – 1 sztuka
- Gałka muszkatołowa – 1 szczypta
- Cynamon – 1 szczypta
- Kakao – 10 gramów
- Mleko – 100 mililitrów
- Banan – 100 gramów
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera. Oczywiście jajko rozbijamy, a banana kroimy na mniejsze kawałki. Całość blendujemy do momentu uzyskania gładkiej masy czekoladowej. Tak przygotowaną masę przelewamy do gofrownicy i pieczemy ok. 5 minut.
Gofry czekoladowe z cynamonem najlepiej smakują z dodatkiem bitej śmietany i świeżych owoców.