Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Faszerowane jajka po kalifornijsku

Faszerowane jajka po kalifornijsku

Znakomita przystawka, która często będzie gościć na Twoim stole. Prosta w przygotowaniu i zniewalająca smakiem.

Składniki

  • Jajka ugotowane na twardo: 8 sztuk

Pozostałe składniki

  • Puszka tuńczyka w oleju: 300 gramów
  • Suszone pomidory: 100 gramów
  • Majonez: 100 gramów
  • Kapary: 2 łyżki
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Sól i pieprz do smaku
  • Posiekana natka pietruszki: 1 pęczek

Przygotowanie

Jajko przetnijmy na pół i usuńmy z niego żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieśćmy w kielichu blendera. Całość dokładnie zmiksujmy. Do powstałego farszu dodajmy drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszajmy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Przełóżmy masę do rękawa cukierniczego i nim napełnijmy pozostałe białko. Ułożone w ten sposób jajko podajemy na półmisku, najlepiej schłodzone.

Powiązane posty