Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Grzanki z pieczonymi pomidorami

Grzanki z pieczonymi pomidorami

Masz ochotę na ciepłe i proste śniadanie? Grzanki z pomidorami i serem zawsze będą najlepszym rozwiązaniem!

Składniki:

  • ok. 300 g pomidorków koktajlowych
  • ok. 200 g roladki koziej pleśniowej
  • pieczywo (np. wiejski chleb na zakwasie, ciabatta)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1/2 łyżeczki miodu

Przygotowanie

Włączamy funkcję grilla w piekarniku lub ustawiamy go na 230 oC. Na blachę żaroodporną wykładamy poprzekrajane na pół pomidorki, które doprawiamy solą, pieprzem, oregano i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Skrapiamy oliwą i całość wkładamy do piekarnika na 10 minut.

Po tym czasie przekładamy je na pokrojone pieczywo, przykrywamy plastrami koziego sera, tymiankiem, miodem i polewamy oliwą. Całość wkładamy do piekarnika jeszcze na 3 minuty.

Powiązane posty