Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Jajka faszerowane kawiorem

Jajka faszerowane kawiorem

Prosty przepis na pożywne i zdrowe śniadanie. Jak przygotować jajka faszerowane pastą z kawioru? Szybko i smacznie!

Składniki

  • Chleb żytni – 240 g
  • Jajka – 8 szt.
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Świeży koperek – 1 łyżeczka
  • Majonez – 2 łyżki
  • Sól – 1 szczypta
  • Kawior z pstrąga – 100 g

Przygotowanie

Gotujemy jajka na twardo, studzimy je, obieramy ze skorupki i przecinamy na pół. Żółtka przekładamy do osobnej miseczki. Dodajemy do nich pastę z kawioru i 1 łyżkę majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią zagłębienia w białkach. Opcjonalnie zamiast rękawa cukierniczego można użyć zwykłej łyżki.

Jajka ozdabiamy koperkiem. Z pieczywa wycinamy miękki środek. Na kromki chleba nakładamy majonez i na nich układamy połówki faszerowanych jajek.

Powiązane posty