Prosty przepis na pożywne i zdrowe śniadanie. Jak przygotować jajka faszerowane pastą z kawioru? Szybko i smacznie!
Składniki
- Chleb żytni – 240 g
- Jajka – 8 szt.
- Pieprz czarny – 1 szczypta
- Świeży koperek – 1 łyżeczka
- Majonez – 2 łyżki
- Sól – 1 szczypta
- Kawior z pstrąga – 100 g
Przygotowanie
Gotujemy jajka na twardo, studzimy je, obieramy ze skorupki i przecinamy na pół. Żółtka przekładamy do osobnej miseczki. Dodajemy do nich pastę z kawioru i 1 łyżkę majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią zagłębienia w białkach. Opcjonalnie zamiast rękawa cukierniczego można użyć zwykłej łyżki.
Jajka ozdabiamy koperkiem. Z pieczywa wycinamy miękki środek. Na kromki chleba nakładamy majonez i na nich układamy połówki faszerowanych jajek.