Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Jajka mimosa – francuski pomysł na śniadanie

Jajka mimosa - francuski pomysł na śniadanie

Jajka mimosa to prosty przepis na naprawdę smaczne śniadanie. Receptura inspirowana jest kuchnią francuską.

Składniki

  • jajka – 10 sztuk
  • majonez – 4 łyżki
  • musztarda – 1 łyżeczka (np. miodowej)
  • sól i pieprz
  • szczypiorek – 1 łyżka
  • natka pietruszki – 1 łyżka

Przygotowanie

Gotujemy jajka na twardo, a następnie je obieramy i przecinamy na pół. Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je dokładnie widelcem w osobnej miseczce. Dodajemy do nich majonez, sól, musztardę, pieprz i posiekany szczypiorek. Całość mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy zagłębienia w białkach jajek. Całość dekorujemy natką pietruszki.

Powiązane posty