Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka drwala

Kanapka drwala

Niezrównana kanapka, która zapewni dobry początek każdego dnia. Prosta, szybka i bajecznie smaczna.

Składniki

  • Chleb drwalski – 1 sztuka
  • Musztarda Dijon – 2 łyżeczki
  • Sok z cytryny – 50 ml
  • Bazylia świeża – 5 g
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Sól – 1 szczypta
  • Oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • Szynka z pieprzem – 45 g
  • Rukola – 20 g
  • Pomidory suszone – 3 sztuki
  • Pomidory czerwone – 1 sztuka
  • Ser morski – 60 g

Przygotowanie

Przecinamy na pół (wzdłuż) chleb drwalski. W niewielkiej misce łączymy sok z cytryny, musztardę, pieprz, sól, 10 posiekanych listków bazylii i oliwę z oliwek. Jedną warstwę chleba polewamy oliwą z oliwek (odrobinę). Następnie układamy na niej szynkę, rukolę oraz plastry świeżego pomidora (na przemian z suszonym). Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem i układamy ostatnią warstwą sera morskiego. Teraz tylko zakrywamy bułkę drugą połówką. Gotowe! Wyborne śniadanie dostarczy Ci energii na wiele godzin.

Powiązane posty