Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka w stylu hawajskim

Kanapka po hawajsku

Dokładnie tak. Kanapka po hawajsku, czyli z szynką i ananasem. Doskonały pomysł na imprezową przekąskę. Sprawdzi się przy każdej okazji, a także bez niej – jest to znakomite śniadanie na dobry początek dnia.

Składniki

  • Pieczywo tostowe, kromki (4 sztuki)
  • Szynka konserwowa (4 plastry)
  • Ananas z puszki (2 plastry)
  • Sos czosnkowy (2 łyżeczki)
  • Ser żółty (30 gramów)
  • Posiekana natka pietruszki (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Pieczywo opiekamy na rozgrzanej patelni, a następnie wycinamy w nim duże otwory. Można to zrobić szklanką, tak jak przy wycinaniu pierogów z ciasta. Teraz kroimy w drobną kostkę ananasa, szynkę i żółty ser. Wszystkie te składniki mieszamy z sosem i natką pietruszki. Tak przygotowaną pastę nakładamy na kromki pieczywa, które następnie składamy. I gotowe! Hawajskie smaki zagościły w Twoim domu.

Powiązane posty