Dokładnie tak. Kanapka po hawajsku, czyli z szynką i ananasem. Doskonały pomysł na imprezową przekąskę. Sprawdzi się przy każdej okazji, a także bez niej – jest to znakomite śniadanie na dobry początek dnia.
Składniki
- Pieczywo tostowe, kromki (4 sztuki)
- Szynka konserwowa (4 plastry)
- Ananas z puszki (2 plastry)
- Sos czosnkowy (2 łyżeczki)
- Ser żółty (30 gramów)
- Posiekana natka pietruszki (1 łyżeczka)
Przygotowanie
Pieczywo opiekamy na rozgrzanej patelni, a następnie wycinamy w nim duże otwory. Można to zrobić szklanką, tak jak przy wycinaniu pierogów z ciasta. Teraz kroimy w drobną kostkę ananasa, szynkę i żółty ser. Wszystkie te składniki mieszamy z sosem i natką pietruszki. Tak przygotowaną pastę nakładamy na kromki pieczywa, które następnie składamy. I gotowe! Hawajskie smaki zagościły w Twoim domu.