Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z białym serem i zielonym pesto

Kanapka z białym serem i zielonym pesto

Bogactwo smaków, któremu nie będziesz w stanie się oprzeć.

Składniki:

  • Domowy chleb razowy – z grubą i chrupiącą skórką
  • Zielone pesto – gotowe lub domowe (z orzeszkami piniowymi lub pestkami dyni)
  • Ser biały – twaróg lub ricotta
  • Bazylia
  • Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • Kwaśna śmietana – 12%
  • Oliwa extra vergine

Przygotowanie

Kromki chleba skrapiamy oliwą, a następnie smarujemy zielonym pesto. Układamy na nim pokruszony biały ser, który polewamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dekorujemy bazylią.

Powiązane posty