Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z jajkiem

Kanapka z jajkiem

Rozpływające się w ustach śniadanie, które jest łatwe do przygotowania i nie wymaga skomplikowanych składników? Brzmi świetnie. A smakuje jeszcze lepiej.

Składniki

  • jajko – 2 sztuki
  • kromki chleba – 2 sztuki
  • majonez – 3 łyżki
  • ser cheddar – 2 plastry
  • bekon – 2 plastry
  • sól i pieprz do smaku – 1 szczypta

Przygotowanie

Na patelni smażymy boczek do momentu, aż będzie chrupiący. Następnie delikatnie podsmażamy kromki chleba. Jedną kromkę smarujemy majonezem, posypujemy serem i jeszcze przez chwilę podgrzewamy. Teraz na patelnię wbijamy jajka z odrobiną oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez kilka minut. Staramy się, żeby żółtko pozostało lekko płynne.

Na koniec drugą kromkę chleba smarujemy majonezem, układamy na niej boczek i jajka. Przykrywamy ją przygotowaną wcześniej kromką chleba z serem. Gotowe!

Powiązane posty