Rozpływające się w ustach śniadanie, które jest łatwe do przygotowania i nie wymaga skomplikowanych składników? Brzmi świetnie. A smakuje jeszcze lepiej.
Składniki
- jajko – 2 sztuki
- kromki chleba – 2 sztuki
- majonez – 3 łyżki
- ser cheddar – 2 plastry
- bekon – 2 plastry
- sól i pieprz do smaku – 1 szczypta
Przygotowanie
Na patelni smażymy boczek do momentu, aż będzie chrupiący. Następnie delikatnie podsmażamy kromki chleba. Jedną kromkę smarujemy majonezem, posypujemy serem i jeszcze przez chwilę podgrzewamy. Teraz na patelnię wbijamy jajka z odrobiną oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez kilka minut. Staramy się, żeby żółtko pozostało lekko płynne.
Na koniec drugą kromkę chleba smarujemy majonezem, układamy na niej boczek i jajka. Przykrywamy ją przygotowaną wcześniej kromką chleba z serem. Gotowe!