Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z krewetkami

Kanapka z krewetkami

Znakomita kanapka z owocami morza. Użyj kilku prostych składników, żeby przenieść tworzenie śniadań na zupełnie nowy poziom.

Składniki

  • Bułka ciabatta – 1 sztuka
  • Krewetki koktajlowe gotowane – 8 sztuk
  • Majonez – 3 łyżki
  • Kolendra – 1 garść
  • Ząbek czosnku – 1 sztuka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pomidor – 1 sztuka

Przygotowanie

Roztarty i wymieszany z solą czosnek łączymy z majonezem. Następnie przecinamy na pół bułkę i pieczemy ją przez 4 minuty w rozgrzanym do 190 oC piekarniku. Na obie części bułki nakładamy majonez. Na jedną z nich nakładamy grube plastry pomidora, kolendrę i krewetki. Zakrywamy drugą połówką bułki.

Powiązane posty