Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z pastą jajeczną i papryką

Trójkątne kanapki z pastą jajeczną

Znakomity pomysł na śniadanie i kolację. Proste kanapki z rewelacyjną pastą jajeczną z dodatkiem papryki i szczypiorku.

Składniki

  • Pieczywo tostowe pełnoziarniste, kromki (4 sztuki)
  • Majonez (1 łyżka)
  • Jajko ugotowane na twardo (2 sztuki)
  • Papryka czerwona (0.25 sztuki)
  • Posiekany szczypiorek (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Pieczywo opiekamy w tosterze lub delikatnie podsmażamy na patelni. Następnie odcinamy skórkę. Odkładamy do bok do ostygnięcia. W tym czasie kroimy paprykę w drobną kostkę, a ugotowane jajka ugniatamy w misce z pomocą widelca. Do jajek dodajemy paprykę oraz posiekany szczypiorek i majonez. Tak przygotowaną pastę jajeczną nakładamy na kromki chleba, które następnie składamy.

Powiązane posty