Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z tuńczykiem

Kanapka z tuńczykiem

Wyborne śniadanie. Z tym przepisem będziesz mieć energię aż do obiadu. Wystarczy kilka minut i podstawowe składniki. Kanapka z tuńczykiem to gwarancja dobrego początku dnia!

Składniki

  • Kromka chleba na zakwasie – 2 sztuki
  • Masło – 2 łyżeczki
  • Tuńczyk z puszki – 1 opakowanie
  • Pomidor – 1 sztuka
  • Cebula czerwona – 0.5 sztuki
  • Ząbek czosnku – 0.5 sztuki
  • Czarny pieprz mielony – 1 szczypta
  • Ćwiartka cytryny – 1 sztuka
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • Liście rukoli – 50 gramów

Przygotowanie

Kromki chleba smarujemy rozgniecionym czosnkiem i podsmażamy na patelni. Następnie chleb smarujemy masłem. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i skrapiamy sokiem z cytryny. Obraną cebulę kroimy w plastry. Tak samo kroimy pomidora.

Na koniec na przygotowanych kromkach chleba układamy wszystkie przygotowane składniki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba.

Powiązane posty