Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z tuńczykiem

Kanapka z tuńczykiem

Prosty przepis na pożywne i smaczne śniadanie.

Składniki

  • kromka pieczywa
  • masło
  • kilka listków rukoli
  • ok. 1/4 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 jajko ugotowane na półtwardo
  • musztarda miodowa
  • kilka cienko pokrojonych piórek cebuli

Przygotowanie

Jajko gotujemy przez 9 minut we wrzącej wodzie, a pieczywo delikatnie podsmażamy na patelni lub w tosterze. Smarujemy chleb masłem, układamy na nim rukolę, plasterki jajka i tuńczyka. Całość polewamy musztardą i posypujemy piórkami cebuli. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Powiązane posty