Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z łososiem wędzonym

Kanapka z łososiem wędzonym

Bajecznie prosty przepis na śniadanie, które zachwyci każdego. Dawka energii z samego rana!

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 1-2 łyżki sosu chrzanowego lub majonezu
  • wędzony łosoś, pokrojony na kawałki
  • 1 jajko ugotowane na twardo, pokrojone na plasterki
  • kilka listków rukoli
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • ewentualnie sól morska

Przygotowanie

Chleb smarujemy sosem chrzanowym lub majonezem – w zależności od własnych preferencji. Układamy na nim łososia, rukolę i ugotowane na twardo oraz pokrojone w plasterki jajko. Całość doprawiamy pieprzem i sola zgodnie ze swoim gustem kulinarnym.

Powiązane posty