Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kawowa nalewka na bazie portera

Porterówka

Porterówka może być przygotowana na wiele sposobów. Jednak to właśnie przepis zniewalający aromatem kawy cieszy się największą popularnością. Jest to znakomity sposób na przygotowanie dodatku do deserów, napojów, a także na prezent.

Składniki

  • Piwo porter – 1 litr
  • Ziarna kawy – 100 g
  • Cukier – 100 g
  • Wanilia – 1 laska

Przygotowanie

Piwo przelewamy do garnka i dosypujemy do niego cukier, kawę i wanilię. Całość gotujemy przez ok. 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie przecedzamy alkohol przez sito lub gazę i przelewamy do butelek, które odkładamy na 5-6 dni w chłodne miejsce.

Powiązane posty