Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Koktajl Ostra Seniorita 

koktail

Takich trunków po prostu się nie zapomina. Co jest takiego niesamowitego w Ostrej Senioricie? Już na pierwszy rzut oka widać, że będzie to degustacja niezapomniana. wspaniały czerwony kolor po prostu przyciąga wzrok. Wyjątkowy smak zapewnia połączenie arbuza, pomidora z ostrą papryką. 

Składniki: 

  • 100 g truskawek 
  • 100 g miąższu arbuza bez pestek 
  • jeden dojrzały pomidor 
  • jedna łyżeczka papryki ostrej w proszku 
  • jedna łyżeczka papryki słodkiej 
  • 100 ml litrów wody gazowanej 
  • Jedna limonka 
  • jedną łyżeczkę cukru brązowego 
  • 100 g gorzkiej czekolady 
  • jedna gałązka rozmarynu 

Sposób przygotowania: 

Usuwamy z truskawek szypułki. Najładniejsze sztuki zostawimy dla dekoracji. Z arbuza natomiast usuwamy pestki. Pomidora parzymy i usuwamy skórkę. Limonkę natomiast ocieramy ze skóry i wyciskamy sok. Czekoladę miksujemy w kielichu blendera tak, aby powstał pył. 

Potrzebne będą szklanki do koktajli. Ich brzegi zanurzamy w soku z limonki, a potem w zmielonej czekoladzie. Tak przygotowane szklanki odstawiamy na bok. 

Wszystkie składniki, a więc truskawki, pomidora, arbuza, soki skórkę z limonki, cukier brązowy i obydwie papryki umieszczamy w kielichu blendera. Dodajemy jeszcze wodę gazowaną i kilka igieł świeżego rozmarynu. Teraz wszystko dokładnie rozdrabniamy, aż powstanie jednolita struktura. 

Tak przygotowany napój można już rozlewać do szklanek. Ranty dekorujemy rozciętą truskawką i gałązką rozmarynu. 

Powiązane posty