Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Koktajl z czerwonych pomarańczy 

Koktajl z czerwonych pomarańczy 

Koktajle z cytrusami są szczególnie orzeźwiające. Świetnie będą się sprawdzać w letnie upalne dni. Ten trunek będzie wyjątkowo bogaty w smaki, ponieważ oprócz pomarańczy zastosujemy tu maliny, truskawki i herbatę z hibiskusem. 

Składniki: 

Koktajl z czerwonych pomarańczy: 

  • Pomarańcza – 2 Szt. 
  • Herbata Z Hibiskusem – 1 Łyżeczka 
  • Maliny Mrożone – 60 G 
  • Truskawki Mrożone – 75 G 

Do dekoracji: 

  • Pomarańcza – 0,5 Szt. 

Sposób przygotowania: 

Część składników musimy przygotować wcześniej. W zaparzaczu do herbaty umieszczamy susz hibiskusa i zalewamy gorącą wodą. Zaparzanie powinno trwać mniej więcej 10 minut. Po tym czasie odstawiamy herbatę, aby całkowicie ostygła. 

Pomarańcze musimy najpierw obrać ze skórki. Potem dzielimy je na mniejsze kawałki i umieszczamy w naczyniu blendera kielichowego. Dodajemy jeszcze truskawki i maliny. Wlewamy 3/4 szklanki zimnej herbaty z hibiskusa. 

Teraz wszystkie przygotowane składniki musimy miksować tak długo, aż powstanie koktajl. Powinien być jednolity i gładki. Gdy konsystencja będzie już odpowiednia, napój przelewamy do wysokich szklanek albo kubków. Nie zapomnijmy też o pięknej dekoracji. Wykonana będzie z plasterków czerwonej pomarańczy. 

Koktajl podajemy z ładnymi papierowymi słomkami. 

Powiązane posty