Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta kanapkowa z tofu i botwinką 

Pasta kanapkowa z tofu i botwinką 

Jeżeli macie ochotę na nietypową pastę kanapkową, to ten przepis może was zaskoczyć. Czy ktoś przecież sobie wyobraża, że można połączyć tofu z botwinką? A okazuje się, że jak najbardziej tak. Pasta będzie niezwykle pożywna, a dodatkowo ma wspaniały przyciągający wzrok kolor. 

Składniki: 

  • botwina – 1 pęczek 
  • tofu, wędzone – 180 g 
  • czosnek główka – 1 ząbek 
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka 
  • świeży koperek – 1 pęczek 

Sposób przygotowania: 

Do przygotowania pasty będziemy potrzebować termorobota. Do pojemnika miksującego wkładamy odsączone tofu z koperkiem. Następnie wybieramy program „gotowanie”. Czas ustawiamy na 5 sekund, a obroty na 5. Miksujemy i wszystko przekładamy do miski. 

Teraz do pojemnika miksującego wrzucamy obrane buraczki, a także liście z łodygami. Dodajemy jeszcze ząbek czosnku. Teraz wybieramy program „gotowanie” na 5 sekund, a obroty na 7, po czym znów miksujemy. Następnie dodajemy oliwę i podsmażamy składniki, wybierając program „przypiekanie”. Robimy to w temperaturze 120°C przez 10 minut z otwartą górną pokrywą. 

Ze ścianek pojemnika zgarniamy składniki, po czym dodajemy tofu z koperkiem. Tym razem wybieramy program „gotowanie” z ustawieniem czasu na 5 sekund, a obroty na 2. 

Pasta jest gotowa i wspaniale będzie smakować z dowolnym pieczywem. 

Powiązane posty