Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Mrożony jogurt czekoladowy

Mrożony jogurt czekoladowy

Wyborny jogurt czekoladowy z dodatkiem truskawek, czyli rozpływające się w ustach arcydzieło kulinarne.

Składniki

  • Cukier – 90 g
  • Cukier wanilinowy – 1 paczka
  • Jogurt grecki – 600 g
  • Kakao – 50 g
  • Truskawki – 500 g
  • Ciastka czekoladowe Neo – 90 g

Przygotowanie

Jogurt miksujemy dokładnie z kakao, cukrem i cukrem waniliowym. Przekładamy do płytkiego naczynia i w stawiamy na ok. 1 godzinę do zamrażalnika. Następnie grubo siekamy ciastka. Mieszamy zmrożony jogurt i dodajemy do niego ciastka. Naczynie ponownie wkładamy do zamrażalnika, ale tym razem na 2 godziny. Pamiętamy, żeby co 3 minut mieszać deser.

Na koniec oczyszczamy truskawki, kroimy je na drobne kawałki i układamy w salaterkach. Przykrywamy je zmrożonym jogurtem czekoladowym i podajemy do stołu.

Powiązane posty