Wyborny jogurt czekoladowy z dodatkiem truskawek, czyli rozpływające się w ustach arcydzieło kulinarne.
Składniki
- Cukier – 90 g
- Cukier wanilinowy – 1 paczka
- Jogurt grecki – 600 g
- Kakao – 50 g
- Truskawki – 500 g
- Ciastka czekoladowe Neo – 90 g
Przygotowanie
Jogurt miksujemy dokładnie z kakao, cukrem i cukrem waniliowym. Przekładamy do płytkiego naczynia i w stawiamy na ok. 1 godzinę do zamrażalnika. Następnie grubo siekamy ciastka. Mieszamy zmrożony jogurt i dodajemy do niego ciastka. Naczynie ponownie wkładamy do zamrażalnika, ale tym razem na 2 godziny. Pamiętamy, żeby co 3 minut mieszać deser.
Na koniec oczyszczamy truskawki, kroimy je na drobne kawałki i układamy w salaterkach. Przykrywamy je zmrożonym jogurtem czekoladowym i podajemy do stołu.