Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Muffinki czekoladowe

Muffinki czekoladowe

Wyborne muffinki czekoladowe, które rozpływają się w ustach. Jeśli szukasz idealnego przepisu, to teraz przygotujesz słodką przekąskę znacznie lepszą niż oferuje dowolny sklep. Przekonaj się, jakie to proste, a już nigdy nie sięgniesz po łakocie z marketu.

Składniki

  • Mąka pszenna – 280 gramów
  • Kakao – 30 gramów
  • Cukier – 80 gramów
  • Jajka – 2 sztuki
  • Woda gazowana – 150 mililitrów
  • Olej z pestek winogron – 100 mililitrów
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżka
  • Czekolada – 100 gramów

Przygotowanie

Rozdrabniamy czekoladę i przesypujemy ją po równo do 2 osobnych misek. W trzeciej misce mieszamy cukier, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Teraz dodajemy tam jajka, olej, wodę gazowaną i połowę rozdrobnionej czekolady. Całość mieszamy i przekładamy do silikonowych foremek na muffinki (do 3/4 wysokości, ponieważ jeszcze urosną). Wierzch posypujemy resztą czekolady. Teraz wstawiamy muffinki na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 oC,

Powiązane posty