Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Ciastka z kleiku ryżowego

Ciastka z kleiku ryżowego

Pyszne, łatwe w przygotowaniu i urzekająco słodkie. Znakomite ciastka, które wkrótce zaczną zawsze gościć na Twoim stole.

Składniki

  • Kleik ryżowy – 1 opakowanie
  • Masło – 200 gramów
  • Cukier – 0.75 szklanki
  • Jajka – 3 sztuki
  • Wiórki kokosowe – 4 łyżki
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Masło ucieramy z wiórkami kokosowymi i kleikiem ryżowym. Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Lepimy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego) i delikatnie je spłaszczamy. Na środku tworzymy niewielkie zagłębienie. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 oC i pieczemy ciastka przez ok. 15 minut. W tym czasie powinny się zarumienić. To będzie oznaczało, że są już gotowe do podania (oczywiście po delikatnym przestygnięciu).

Powiązane posty