Pyszne, łatwe w przygotowaniu i urzekająco słodkie. Znakomite ciastka, które wkrótce zaczną zawsze gościć na Twoim stole.
Składniki
- Kleik ryżowy – 1 opakowanie
- Masło – 200 gramów
- Cukier – 0.75 szklanki
- Jajka – 3 sztuki
- Wiórki kokosowe – 4 łyżki
- Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Przygotowanie
Masło ucieramy z wiórkami kokosowymi i kleikiem ryżowym. Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Lepimy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego) i delikatnie je spłaszczamy. Na środku tworzymy niewielkie zagłębienie. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 oC i pieczemy ciastka przez ok. 15 minut. W tym czasie powinny się zarumienić. To będzie oznaczało, że są już gotowe do podania (oczywiście po delikatnym przestygnięciu).