Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Musli z jabłkiem i dynią

Musli z jabłkiem i dynią, screen z YouTube

Wyborne musli na słodko na rozpogodzenie ponurego poranka. Po spróbowaniu tego śniadania uśmiech od razu zagości na Twojej twarzy.

Składniki

  • Musli (3 łyżki)
  • Dynia hokkaido (200 g)
  • Jabłko czerwone (1 szt.)
  • Kardamon, mielony (1 szczypta)
  • Cynamon (1 szczypta)
  • Ser twaróg półtłusty (125 g)

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 180 oC. W tym czasie obieramy jabłko i dynię, kroimy je w kostkę i wkładamy na papierze do pieczenia do piekarnika na ok. 20 minut. Po tym czasie odstawiamy do ostudzenia, łączymy z musli i twarogiem (pokruszonym), a całość doprawiamy cynamonem i kardamonem – wedle uznania.

Powiązane posty