Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Nowojorskie bajgle z łososiem 

Nowojorskie bajgle z łososiem 

Kto nie słyszał o słynnych nowojorskich bajglach? Obecnie są popularne także w Polsce i można je spotkać w niemal każdej piekarni. Można je jednak przyrządzić w domu, a wyjątkowy przepis to bajgle, które przygotujemy z łososiem. Wystarczy 10 minut i piekarnik. 

Składniki: 

  • 2 bajgle 
  • 100 g serka kanapkowego śmietankowego 
  • jedna łyżeczka soku z cytryny 
  • 2 łyżki świeżego koperku 
  • 4 plastry łososia wędzonego 
  • 4 plastry pomidora 

Sposób przygotowania: 

Najpierw pieczywo musimy przekroić na pół. Następnie użyjemy blachy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Bajgle kładziemy na blasze i podpiekamy przez około 5 minut w temperaturze 180°C. Pamiętajmy też, że zgodnie z opinią wielu osób, najsmaczniejsze będą bajgle z makiem. 

Następnie serek kanapkowy mieszamy z sokiem cytryny i drobno posiekanym koperkiem. 

Teraz pozostaje każdą połówkę bajgla posmarować serkiem. Układamy jeszcze na górze plastry łososia. Dodajemy pomidora i przekąska gotowa. 

Powiązane posty