Niezrównane aromaty Ameryki Północnej. Nie musisz jednak jechać do USA. Wystarczy, że spędzisz 15 minut w swojej kuchni.
Składniki
- Bułki hot-dog – 2 szt.
- Pastrami – 200 g
- Cebula – 1 szt.
- Papryczka jalapeno – 2 szt.
- Masło – 40 g
- Bulion wołowy – 0,25 szklanki
- Korniszon – 4 szt.
- Sałata rzymska – 4 liście
- Oliwa z oliwek – 1 łyżka
Przygotowanie
W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i papryczki jalapeno. Smażymy wszystko ok. 10 minut. Po tym czasie dolewamy bulion wołowy oraz musztardę. Gotujemy jeszcze 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje. Wywar doprawiamy solą i pieprzem, po czym zdejmujemy z ognia.
Kiedy wywar spokojnie stygnie, my podgrzewamy bułki do hot-dogów. Wystarczy do tego patelnia grillowa lub kilka minut w piekarniku. W osobnej misce umieszczamy sałatę i oliwę, które mieszamy ze sobą.
Na koniec wystarczy naciąć bułki i włożyć do nich sałatę i plastry pastrami. Polewamy wszystko przygotowanym wcześniej sosem i ozdabiamy korniszowymi talarkami.