Pizza w iście włoskim stylu. Wprowadź do swojego domu odrobinę słońca dzięki temu wyjątkowemu przepisowi. Nietypowy smak, oryginalna dekoracja i wspaniała burrata dekorująca pizzę zachwyci wyglądem i aromatem.
Składniki
- Spód do pizzy (1 sztuka)
- Burrata (1 sztuka)
- Mortadela (5 plastrów)
- Mozzarella (1 sztuka)
- Pesto pistacjowe
Przygotowanie
Mozzarellę rozrywamy na drobne kawałki. Następnie układamy ją wraz z mortadelą na spodzie pizzy. Teraz przekładamy pizzę na rozgrzaną patelnię i podpiekamy pod przykryciem przez ok. 5 minut. Po tym czasie przekładamy pizzę na talerz i równomiernie polewamy pistacjowym pesto. Na środku pizzy układamy burratę. Tak przygotowana pizza jest gotowa do podania.
W tym przepisie najlepiej sprawdzi się samodzielnie zrobione pesto pistacjowe.